Derfor er algebehandling en god idé

Er din terrasse eller dit tag begyndt at blive lidt grønt ude i siderne? Eller vil du bare gerne være helt sikker på, at de ikke bliver det ved at få dem algebehandlet. Så har du truffet en fornuftig beslutning. Det kan nemlig betale sig for dig og dine omgivelser at algebehandle.

Det første algerne gør, når de begynder at indtage for eksempel dit tag, er, at de sætter sig i små plamager, der efterhånden vil komme til at dække hele taget. Herefter begynder algerne langsomt at fortære dit tag, indtil det i sidste ende er ubrugeligt og så svært at redde, at det langt bedre kan betale sig bare at skifte taget ud. Men hvis du ligesom rigtig mange mennesker gerne vil beholde dit sunde og velfungerende tag, så skal du altså ud og algebehandle i tide – på den måde slipper du også for at stå med en uoverskuelig regning om nogle år, fordi taget ikke blev behandlet, og algerne bredte sig.

Nogle gange kan det være rigtig svært at se, om algerne er på vej, fordi de ofte starter i det helt små, før de bliver store og breder sig, så de bliver en lang grøn flade.

Men fordi de er så svære at se, er moderne algebehandling skabt, så det udover at udrydde algerne også kan forebygge problemerne. Derfor kan det være en rigtig god idé at forbygge algerne på taget med jævne mellemrum. Hvis man spørger eksperterne inden for feltet, betyder jævne mellemrum, at man mindst en gang om året skal have en fagmand til at komme ud og algebehandle ens tag.

Du bør lave en aftale i god tid

På den måde sikrer man også sundheden for de mennesker, der bor i huset – det er nemlig ikke kun, fordi algerne ikke er pæne at kigge på, at de gerne skulle ryddes af vejen, før de opstår – de er også et reelt sundhedsproblem. Derfor står de danske husejere med et vigtigt ansvar, når det kommer til alger – sundhed er nemlig ikke noget, der skal udskydes.

Mange laver en fast aftale med en fagperson inden for algebehandling – netop for at sikre, at der bliver algebehandlet hvert år. Så laver man en aftale fra gang til gang. Også selvom det ligger et år ud i fremtiden. På den måde risikerer man aldrig at glemme at få aftalen lavet, før det er for sent, og algerne allerede er flyttet ind. Typisk vil man lave en aftale om, at man modtager en mail eller en SMS for at blive mindet om aftalen en måned eller et par uger før den egentlige aftale – der er nemlig rigtig mange mennesker, der glemmer en aftale, der ligger et helt år ude i fremtiden.

Algebehandling i praksis

Men hvordan fungerer sådan en algebehandling af tag så, når man får besøg af en fagperson, der skal forbygge kommende alger, eller som skal nedbryde de alger, der allerede har sat sig fast?

Det starter typisk med, at fagpersonen spørger, om man selv har bemærket nogle alger, eller har bemærket noget, der kunne ligne en alge. Hvis svaret er ja, vil personen typisk starte med at se efter alger på lige netop disse steder. Hvis ikke, vil han eller hun bruge sin erfaring og sin viden til at tjekke for begyndende alger, før behandlingen af taget går i gang, på de steder, hvor der typisk vil sætte sig alger. Det kan som sagt være både på terrassen og på taget – ligegyldigt hvilken type tag du har. Men det kan også lige så godt sidde i indkørslen, i garagen, cykelskuret eller i skuret – hvor der er fugtigt og ikke jævnligt bliver opvarmet fuldt ud, kan algerne komme hen.

Når fagmanden så har fastslået, hvor algerne på taget helt præcist holder til, eller hvor de sandsynligvis ville foretrække at søge hen i lige netop dit hus, begynder behandlingen. Med en væske der både kan nedbryde voksne alger, men også helt unge sporer, sprøjter fagpersonen alle mulige steder, hvor algerne kan være eller kan komme i fremtiden. Denne væske er så stærk, at man efter behandlingen kan være helt sikker på, at den mindste rest af alger på taget er væk. Især hvis man har sprøjtet med væsken for blot at forebygge alger.