Vælg det rigtige sommerhus

Sommerhuse bliver mere og mere populære blandt danskerne. Mange vælger at skrotte flybilletten og i stedet investere i et feriehus i den danske natur. Sommerhuset byder på familieferie med strand, skov eller sø. I det hyggelige hus kan familien sammen nyde det fri, koble af i hængekøjen og mødes om lejrbålet og grillen om aftenen.

Drømmen om et sommerhus lever hos mange. Hvis man er på udkig efter huset, der skal indfri disse drømme, er der et par ting, man bør være opmærksom på for at sikre sig tilfredshed ved sit køb. Med visheden om at man har investeret i et kvalitetssommerhus uden skjulte faldgruber, er man nemlig sikret god fornemmelse i maven og kan roligt læne sig tilbage i solstolen på terrassen.

Skal du sætte en emhætte op i dit sommerhus, så kan du læse vores artikel om opsætning af emhætte her.

Placeringen er vital

Skal forårsweekenderne og sommeren bruges ved havet, midt i skoven eller nær en sø? Sommerhusets beliggenhed er vigtigt af en række grunde. Først og fremmest bør placeringen af en kommende sommerbolig vælges efter ønsker og behov. Man bør, som kommende køber, være opmærksom på sine egne vaner.

Nogle finder nemt overskuddet til at køre den længere tur til sommerhuset, mens andre foretrækker, at sommerhuset ligger rundt om hjørnet. Afstanden mellem husstand og sommerhus er derfor en vigtig overvejelse for at opnå tilfredshed med sit sommerhuskøb. De fleste bruger sommerhuset for sjældent, hvis der er mere end en times afstand til det.

Pas på med at købe et håndværkerprojekt

De fleste sommerhuse købes med henblik på at skabe et åndehul i en travl hverdag. Med et sommerhus er det muligt at pakke bilen og køre væk fra hverdagens tumult og først vende tilbage søndag aften, når virkeligheden igen ringer på. For at sommerhuset bliver netop det frirum, man drømmer om, bør man, inden køb, sikre sig, at huset er i ordentlig stand.

Sommerhusets konstruktion giver som regel et ret godt praj om, hvor meget vedligehold huset kræver. Træhuse kræver mere arbejde, da det skal males.

For at sommerhuset ikke bliver et håndværkerprojekt, bør man være opmærksom på en række ting, inden man køber. Paptag skal tjekkes for hvepse inden køb samt gås igennem for utætheder – ellers risikerer man en grim overraskelse efter, at aftalen er indgået. Derudover bør ydre vægge tjekkes for mug og svamp, ligesom sommerhusets kloakforhold og varmeforhold skal være i orden, hvis man vil undgå at bruge for meget tid på at sætte huset i stand.

Alger på taget bør man også være opmærksom på. Hvis husets tidligere ejere ikke har været dygtige til at forebygge de grønne plamager, der kan dække et helt tag til, forekommer de nemt. Nogle gange kan et sådan udbrud selv løses, uden at du behøver være den store handy-man. Da problemet ikke umiddelbart er en grund til at vælge et sommerhus fra på, kan man også købe sig til en langtidsholdbar algebehandling.

Der er fordel i at dele eller leje huset

Hvis man ønsker at udleje sommerhuset, er beliggenhed også ganske relevant at være opmærksom på. Dette vælger mange at gøre, da det mindsker udgifterne. Selvom man, som enkeltperson, foretrækker en afsides placering, er det ikke nødvendigvis i andres interesse. Drømmer man om at finansiere sin sommerhusdrøm ved delvist at udleje huset, bør man være særlig interesseret i, om placeringen generelt er attraktiv, inden man køber.

Hvis huset skal deles mellem familier eller delvist bruges til udlejningsformål, kan man med fordel overveje at købe et helårs fritidshus, så der er flere weekender at gøre godt med.

Beliggenheden afgør sommerhusets funktionsmuligheder, mens det også spiller ind ved et eventuelt salg af huset. Sommerhuse nær havet er de mest populære på markedet og vil derfor være nemmest at komme af med igen, hvis man ønsker at sælge.

Kilde: http://nyheder.tv2.dk/article.php/id-73482361%3Aguide