Biopejsen – derfor er den blevet så populær i de danske hjem

Når det kommer til ild i hjemmet, så er langt de fleste af os vant til den helt almindelige kamin. Men kaminen har mange ulemper – den fylder meget, den er ikke nem at møblere omkring og så soder den.

Så hvad nu, hvis man bare gerne vil have den hyggelige stemning af flammer i hjemmet? Jamen så er biopejsen måske den løsning, som skal tages i brug – klik her og læs mere.

Forskellen på en biopejs og en traditionel pejs

Generelt kan det siges, at forskellen på en biopejs og en traditionel pejs skal findes i, hvordan de optændes.

For med en traditionel pejs, så tænder du op i brænde, og måske nogle få briketter. Biopejsen er navngivet sådan, fordi man bruger ethanol, og ofte bioethanol, til at tænde op i pejsen med.

Og fordelen ved biopejsen er netop her! For med traditionelt brænde, så vil der altid opstå sod, og det kan være utroligt træls at skulle stå at håndtere. Det ser ikke pænt ud, og hvis man vil have det, så kræver det en skorsten.

Men en biopejs kamin har den store fordel i, at ethanol brænder rent. Det betyder, at du ikke kommer ti l at generere en hel masse sod, når du brænder – tværtimod. Sod og røg kommer faktisk til at blive helt glemt med sådan en pejs.

Møblering med en biopejs

En af de ting, som biopejsene gør helt fantastisk, er at indgå i hjemmet. For med en normal kamin, så skal du til at have en skorsten, og derfor er det ikke alle steder, hvor den kan stå. Det skal du ikke tænke over med en biopejs.

Og det betyder altså, at du lige pludseligt kan have flammerne hvor end i hjemmet du føler det giver mest stemning. Nogle vælger at have dem som en del af et køkkenalrum – andre vælger at hænge biopejsen op på vægge.

Det er endda muligt at erhverve sig en udendørs biopejs. Det betyder altså, at du kan få stemningen med helt ud på terrassen, og det gør det kun hyggeligere.

Hvor effektiv er en biopejs?

Der er ingen tvivl om, at hvis du bare skal have varme, så er det nok ikke en biopejs, som du skal have fat i. At opvarme med ethanol er nemlig betydeligt dyrere, end hvis du bare skulle opvarme med træ og briketter, som man ellers vil gøre.

Til gengæld kan biopejsen være fin som en sekundær varmekilde. Hvis der mangler lidt varme i stuen, eller hvis der godt kunne være en smule på altanen, så er biopejsen netop en fantastisk tilføjelse. Det er også tit meget lettere at styre ilden, fordi at du lettere kan styre mængden af brændsel.

En biopejs er altså fantastisk som et stemningsobjekt, der kan give lidt af den varme, som man nogle gange savner i sit hjem!