Gør noget godt for dit køkken med en emhætte

Der er rigtig mange, der løbende gør et eller andet ved deres køkken. Det behøver ikke være en fuld renovering, hvor alt rives ned og bygges op igen, det kan sagtens være i en mindre målestok. Det kan være en udskiftning af vandhanen til en i et smukt design eller montering af en moderne en af slagsen, der kan koge vandet lynhurtigt.

Andre skifter deres skabslåger, de opsætter ny stænkplade i rustfrit stål bag komfuret, skifter klinkerne på væggene eller loftet efter får bare malet. Men noget, der kan være en rigtig god idé at få skiftet, er emhætten. Det kan gøre en rigtig stor forskel både for køkkenets udseende, men også for den sugeevne, der er så vigtig.

Der er nemlig sket rigtig meget på den front, og det er endda ofte noget, du kan klare selv, hvis det bare er en udskiftning, eller hvis det hele er klar til montering.

Slip for det irriterende fedt med en emhætte

Kan din emhætte ikke længere, eller har du simpelthen ikke en, så er de en rigtig god investering med en spritny en. Ikke kun hjælper den med at få mados og snask væk fra køkkenet, så der er mere behageligt at være derude, når der laves mad, men den er også blevet en designmæssig perle, der passer perfekt ind i det moderne køkken.

De er også virkelig støjsvage, så selv et stort og åbent køkken vil ikke blive overdøvet af en rigtig god emhætte. Den kan sagtens bruges, mens du snakker med familien eller dine gæster. Du kan også vælge den helt elegante løsning, nemlig et emfang, der kan det samme, men som er næsten usynligt, fordi det kan monteres i loftet.

Det vil lige meget hvad give værdi

Et smukt og velholdt køkken er tiltalende. Ikke kun for dig selv, men også for dit hus eller din lejlighed. Det giver det ekstra, og det viser, at du tænker over, at der skal kunne laves mad, men samtidig på en måde, der ikke sviner for meget. Derfor kan det give god værdi at montere en emhætte, hvis der ikke er en i forvejen.

Er der ikke en, skal selv den mest handy derude være opmærksom på, at der er visse dele af dette arbejde, der skal laves af en autoriseret installatør, så det er en rigtig god idé at have styr på denne del, inden du begynder at lave det hele selv.

Lige meget hvad, så er det færdige resultat det hele værd. Smukke rene linjer, der samtidig holder rent og gør dit køkken til en drøm at brug. En emhætte er bestemt en af de ting, der står meget højt på ønskesedlen hos alle dem, der går op i sit køkken.

Lad din indre snedker komme frem

Har du en gammel emhætte, der er monteret i et skab, og skal den skiftes ud, så kan du gøre det selv. Her er det dog rigtig godt, hvis du kan snedkerere, for det vil det helt sikkert kræve. Mange emhætter er lavet til at blive bygget ind i et skab, men det gør dem ikke ens.

Der skal derfor måske fjernes noget af skabet, eller der skal tilføres noget nyt, og det er vigtigt, at du ender med et smukt resultat, der er til at holde ud at se på. Er det evner, du har, så er det bare at komme i gang, så emhætten og skabet kommer til at se lige så smukt ud som resten af dit køkken.

Hvis du kan gøre det selv, så er der en fin guide til montering af emhætte her.

Du kan også vælge en motor på loftet

Er udseende og lydniveauet alt for dig, så er en løsning med en motor på loftet endnu bedre. Her hører du den nemlig slet ikke, og du kan derfor vælge en model, hvor motoren er rigtig kraftig, hvis det er noget for dig. Den monteres i øvrigt som alle emhætter, så er der udluftningskanal med mere, og du gerne bare vil udskifte, så kan du give dig i kast med det selv.

Du kan sikre et smukt udseende og en emhætte, der kan hænge højere, end de gammeldags af slagsen. Men ikke for højt. Den skal stadig kunne fjerne osen med mere, for ellers er det bare et meget dyrt stykke metal med en motor i, der ikke kommer til at give dig hverken gavn eller glæde.